Waterbouwdag 2021: Andere tijden in de waterbouw

Dit jaar wordt de 25ste Waterbouwdag georganiseerd. De organisatie nodigt geïnteresseerden dan ook uit voor een waterbouwkundige tijdreis: ze staan stil bij de grote werken uit het einde van de 20ste eeuw, de recente ontwikkelingen sinds de eerste Waterbouwdag, maar ook huidige en toekomstige uitdagingen. De onderwerpen die tijdens de eerste Waterbouwdag aan bod kwamen blijken nog verrassend actueel. Hoe gaan we om met de toekomst van onze rivieren, hoe betrekken we andere disciplines integraal bij onze ontwerpen en plannen? Hoe goed voorspellen onze modellen extreme gebeurtenissen?
Waterbouwdag 2021: Andere tijden in de waterbouw| Land Water
Waterbouwdag 2021: Andere tijden in de waterbouw| Land Water

Tegelijk zijn er grote stappen gemaakt: bouwen met de natuur is een volwaardig onderdeel van onze aanpak, de cultuur binnen de sector is voortdurend in ontwikkeling, Nederland investeert structureel in hoogwaterbescherming en we werken als eerste land in de wereld aan een deltaplan voor zeespiegelstijging. De recente gebeurtenissen zoals de overstromingen in Limburg en onze buurlanden laten zien dat ons werk nooit af is. Er is werk aan de winkel voor waterbouwers, in Nederland en in het buitenland.
Alle aanleiding dus om op 28 oktober 2021 tijdens de Waterbouwdag te reflecteren op het verleden en vooruit te kijken naar nieuwe waterbouwkundige tijden.

Informatiemarkt Waterbouwdag

Naast het interessante dagprogramma dat samengesteld zal gaan worden, zal ook dit jaar weer de informatiemarkt worden georganiseerd. Op deze markt is een groot aantal stands te vinden vanuit de overheid en het bedrijfsleven die toonaangevende producten laten zien en de nieuwste ontwikkelingen presenteren.

Standhouders krijgen de beschikking over een ruimte van 3 x 3 meter met:

  • Hoge statafel met barkruk of een bureautafel met twee stoelen
  • Stroomaansluiting (gegarandeerd vermogen 100 watt per aansluiting)
  • Vloerschoonmaak gangpaden na opbouw
  • Frieslijst met naamsvermelding
  • Wifi
  • Optioneel: meer standoppervlakte

 

Wilt u met uw organisatie op de informatiemarkt staan? Neem dan contact op met Angelique van Tongeren van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) via telefoonnummer 070 – 391 98 90 of e-mail [email protected].

Wie zijn er al bij?

Op de informatiemarkt van de Waterbouwdag staan de volgende organisaties:

Havenbedrijf Rotterdam, GMB Waterveiligheid & constructies., Martens en Van Oord Groep B.V., Rotim Steenbouw b.v., Hollandia Services, Van Oord, Bosch Rexroth, Arcadis Nederland B.V., Svasek Hydraulics, HKV Lijn in Water BV, Royal HaskoningDHV, Antea Group, Boskalis Nederland, Rijkswaterstaat en Witteveen+Bos