Witteveen+Bos neemt GriDD over

13-02-2023
Witteveen+Bos neemt GriDD over

Advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft GriDD Customer Experience overgenomen. Dit past in de visie van het bedrijf om digitalisering optimaal te verbinden met het streven naar een gezonde en klimaatadaptieve leefomgeving. “Digitalisering verandert onze samenleving ingrijpend en biedt veel kansen bij het realiseren van duurzaamheidsdoelen. Met de kennis en kunde van de experts van GriDD kunnen we hierin een belangrijke volgende stap zetten”, aldus Eveline Buter, directeur Witteveen+Bos.

Witteveen+Bos neemt GriDD over

GriDD en Witteveen+Bos werken al langere tijd succesvol samen en hebben samen onder meer het online participatie platform InBeeld met bijbehorende app ontwikkeld. De overname is daarmee een logische volgende stap om nog meer te profiteren van de onderlinge synergie. Mark Geljon van GriDD merkt de meerwaarde nu al: “Omdat we actief zijn in dezelfde markten, ontstaat een nog beter begrip van de wensen en ambities bij onze bestaande klanten. We krijgen scherper zicht op de transities die nu in volle gang zijn. Dit leidt bijna automatisch tot betere klantgerichte oplossingen.”

Meer impact voor een betere leefomgeving

Door de overname wordt de expertise van Witteveen+Bos verrijkt met GriDD’s methodologieën, kennis en ervaring met (digitale) transformaties in industrie, onderwijs en overheid. Inclusief de specifieke klantreizen en kansen voor digitale oplossingen. “Witteveen+Bos wil een positieve bijdrage leveren aan grote maatschappelijke vraagstukken, van energietransitie tot circulaire economie en van grootschalige vervanging van infrastructuur tot overstromingsproblematiek, klimaatadaptatie en gezonde steden”, zegt Eveline Buter. “De winst voor bestaande en nieuwe klanten is, dat we hen vanuit de allernieuwste ontwerpmogelijkheden én met nieuwe digitale producten en diensten nog beter kunnen helpen bij de uitdagingen waar zij voor staan.”