Land+Water

Conferentie hergebruik funderingen

De tweede internationale conferentie over decorbanisatie en hergebruik van funderingen vindt plaats op 28-30 mei in Amsterdam. Onderwerp van discussie is hoe de funderingssector de CO2-uitstoot omlaag kan brengen.
Conferentie hergebruik funderingen

Duurzaamheid wordt elke dag relevanter, het is daarom belangrijk dat de funderingssector ook haar uitstoot vermindert. Decarbonisatie is de eerste optie: een efficiënter ontwerp waarbij minder beton of staal wordt gebruikt en het gebruik van andere materialen met een lagere CO2-voetafdruk. Dit is echter niet de enige optie: het hergebruik van bestaande funderingen moet ook worden overwogen en heeft zelfs de voorkeur als de meest duurzame optie.

In maart 2023 organiseerden DFI Europe (Deep Foundations Institute) en KIVI Geotechniek een zeer succesvolle driedaagse conferentie in Amsterdam om decarbonisatie en het hergebruik van materialen voor funderingen te bespreken. Dit was de gelegenheid om recente ervaringen en good practices te delen om zo vooruitgang te boeken in deze belangrijke zaak. De organisatoren willen het tempo erin houden en hebben de tweede conferentie over dit onderwerp georganiseerd.

Verzekeringsaspecten

In de tweede editie van deze internationale conferentie wordt in vier sessies ingegaan op het algemene concept van decarbonisatie en hergebruik van funderingen, de beoordeling van bestaande funderingen, de ontwerpaspecten die met dit onderwerp samenhangen en ten slotte de impact die deze aanpak zal hebben op de bouwfase. Er zal speciale aandacht worden besteed aan contractuele en verzekeringsaspecten. Elke sessie wordt geopend door een hoofdspreker, waarna papers uit de hele wereld worden gepresenteerd. De sessie wordt afgesloten met een uitgebreide Q&A-sessie met alle sprekers en er wordt een paneldiscussie georganiseerd.

KIT Amsterdam

De tweede jaarlijkse Conference on Foundation Decarbonization and Re-use op 28-30 mei wordt gehouden op bij het KIT (voorheen het Koninklijk Instituut voor de Tropen) in Amsterdam. De keuze voor het KIT is ingegeven door het feit dat het KIT in 2017 het SDG (Sustainable Development Goals) Huis lanceerde. Het is de thuisbasis van meer dan vijftig organisaties en fungeert als katalysator voor duurzaamheidsinitiatieven, als een plek om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over duurzaamheid.

Laatst bijgewerkt: Tu 7 May 2024


Agenda

Bekijk meer

Hoe blijf jij op de hoogte?