Land+Water
Land+Water 2024 Editie 1

Land+Water 2024 Editie 1

Publicatiedatum: Friday, 2 February 2024

De februari 2024 editie van "Land+Water", het toonaangevende vakblad voor civiel- en milieutechnici, belicht onder andere geavanceerde veiligheidsmaatregelen op wegen, duurzame infrastructuurprojecten, en de nieuwste ontwikkelingen in kustb...

Profiteer van onbeperkte toegang tot premium content van Land+Water

Nieuw bij Land+Water? Abonneer nu en krijg volledige toegang tot al onze online magazines en artikelen. Informatie over abonneren

Al geabonneerd? Om direct dit magazine te lezen kunt u hier inloggen.

Wat kun je lezen in deze editie van Land+Water?

De februari 2024 editie van "Land+Water", het toonaangevende vakblad voor civiel- en milieutechnici, belicht onder andere geavanceerde veiligheidsmaatregelen op wegen, duurzame infrastructuurprojecten, en de nieuwste ontwikkelingen in kustbeheer en windenergie op zee. Elk artikel biedt waardevolle inzichten en praktische toepassingen die direct relevant zijn voor het werkterrein van u als lezer.

  1. Slimme wegen voor verhoogde veiligheid: Richard van Hooijdonk biedt een overzicht van wereldwijde initiatieven die wegen slimmer en daardoor veiliger maken door geavanceerde technologieën. Dit artikel toont belangrijke innovaties die kunnen bijdragen aan toekomstige verkeersveiligheidsoplossingen.

  2. Oosterweelverbinding - Complexe infrastructuur in Antwerpen: Een diepgaande kijk op het Oosterweelproject, dat meer is dan alleen een verkeersoplossing en grote invloed zal hebben op de stedelijke ontwikkeling en mobiliteit in en rond Antwerpen.

  3. Groene oplossingen voor de Ir. G. Tjalmaweg: Dit artikel beschrijft hoe de weg, door innovatief landschapsontwerp, is getransformeerd in een groene verbinding die de lokale biodiversiteit ondersteunt en recreatieve waarde toevoegt aan de omgeving.

  4. Meerlaagsveiligheid en kustbeheer: Belicht de Nederlandse strategieën voor waterbeheer en kustverdediging, cruciaal voor het beheren van de toenemende risico's door klimaatverandering. Dit artikel is essentieel voor professionals die betrokken zijn bij waterbeheer en kustbescherming.

  5. Innovaties in de windenergie op zee: Verkent de multifunctionele gebruiksmogelijkheden van windparken op zee, wat belangrijk is voor het optimaliseren van ruimte en het combineren van energieproductie met bijvoorbeeld aquacultuur.

  6. Juridische aspecten van civiele projecten onder de nieuwe Omgevingswet: Biedt inzicht in hoe juridische kaders invloed hebben op de planning en uitvoering van civiele projecten, een must-read voor professionals die met regelgeving en compliance te maken hebben.

Deze publicatie is een onmisbare bron van kennis voor iedereen die werkzaam is in de civiele techniek en milieutechniek. Voor volledige toegang tot de artikelen, zorg ervoor dat u als abonnee bent ingelogd of overweeg een abonnement af te sluiten om de nieuwste trends en ontwikkelingen in uw vakgebied te volgen.