Land+Water

Ingenieurs willen sneller infra-onderhoud

De belangengroepering NLingenieurs heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat opgeroepen de vernieuwing van de infrastructuur niet langer vooruit te schrijven.
Ingenieurs willen sneller infra-onderhoud

De bewindsman kreeg een position paper overhandigd waarin de belangengroep onder meer stelt dat het Rijk vooral de samenwerking moet zoeken om gestalte te geven aan de vervangingsoperatie. Om het tempo van de uitvoering van de vernieuwingsopgave omhoog te krijgen, werkt NLingenieurs samen met andere ketenpartners en Rijkswaterstaat binnen het nieuwe platform V&R. Het platform is een mooi voorbeeld van een concrete actie die uit de position paper is voortgekomen.

Na het overleg bezochten de deelnemers de projectlocatie van de A16 in Bergschenhoek. Rijkswaterstaat werkt daar aan een nieuwe snelweg tussen de A13 en de A16. Dit indrukwekkende project is een voorbeeld van de ketensamenwerking die nodig is om de vervangings- en renovatieopgave van de infrastructuur in de komende jaren te realiseren.

Kennismaking met nieuwe DG

Tijdens het Topoverleg tussen Rijkswaterstaat en Koninklijke NLingenieurs maakte Martin Wijnen (sinds januari de nieuwe directeur-gGeneraal van Rijkswaterstaat) kennis met de aanwezigen. Gesproken is over hoe NLingenieurs samen met Rijkswaterstaat sneller en eenvoudiger aan de maatschappelijke opgave rondom de vernieuwing van de infrastructuur kan werken. Het is duidelijk dat de ingenieurs- en adviesbranche hierin een belangrijke rol speelt.

Laatst bijgewerkt: Tu 7 May 2024


Agenda

Bekijk meer

Hoe blijf jij op de hoogte?