GIM International
  • Home
  • Actueel
  • Nieuwe, en laatste, versie Lexicon Circulair Bouwen

Nieuwe, en laatste, versie Lexicon Circulair Bouwen

De afgelopen vijf jaar heeft Platform CB’23 zich ingezet voor gedragen afspraken over circulariteit in de bouw. Eenduidige terminologie is daar een belangrijk onderdeel van: we moeten ‘dezelfde taal’ spreken. Het vernieuwde Lexicon biedt duidelijkheid over de betekenis van ruim 150 verschillende termen in de circulaire bouw.
Nieuwe, en laatste, versie Lexicon Circulair Bouwen

Het Lexicon kent inmiddels al vele nuttige toepassingen. Zo publiceerde Dutch Green Building Council Council recent een woordenboek voor duurzaam bouwen. De termen over circulair bouwen hebben zij grotendeels overgenomen uit het Platform CB’23 Lexicon. Het Nieuwe Normaal (HNN) Normaal maakt gebruik van het Lexicon en verwijst naar meerdere leidraden. In normeringen van NEN wordt het Lexicon toegepast, zowel op nationaal als Europees niveau. Het concept Framework circular construction van CEN dat binnenkort wordt gepubliceerd verwijst bijvoorbeeld naar definities hieruit. Rijkswaterstaat vult haar Algemene Begrippen en Definitielijst (ABDL) aan vanuit het Lexicon. Daarnaast passen veel opdrachtgevers het Lexicon toe in aanbestedingen om eenduidigheid over de gehanteerde termen te creëren.

Het Platform roept alle vertegenwoordigers uit de volledige bouwsector op de gedefinieerde ‘taal’ in te zetten voor eenduidigheid over circulair bouwen.


Agenda

Hoe blijf jij op de hoogte?